21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

    Birleşmiş Milletler tarafından toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak maksadıyla 2011 yılında 21 Mart, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir. Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü olarak bu günü down sendromulu kardeşlerimizle birlikte geçirdik. 

    Down Sendromu, tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Dünyada 6 milyon civarında Down Sendromlu birey yaşamakta, bu farklılık ülke, milliyet, sosyo-ekonomik statü farkı olmaksızın her toplumda görülebilmektedir.

  Down Sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara ve topluma güzellikler katan kimselerdir. Down Sendromlu bireyler, karşılıksız seven ve sevilmeyi fazlasıyla hak eden kişilerdir. Onların kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin olduğu ve istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirebilecekleri herkes tarafından bilinmelidir.

  Down Sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları, toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani sorumluluğudur.

  Bu konuda toplum olarak göstereceğimiz destek, onların ve ailelerinin hayatlarını daha yaşanabilir bir hale getirecektir.

  Bu vesileyle, Down Sendromnlu kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, down sendromlu kardeşlerimize ve değerli ailelerine sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hayat diliyoruz.

 MSKÜ Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı


Etkinliğe İlişkin Görsellerimiz;

 
 
     
 
     
 
     
 
     
 



 

Son Güncelleme Tarihi : 22.03.2022 14:58 Okunma Sayısı : 541

Son Haberler