Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü

MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü iş dünyasının ve kamu kurumlarının ilgili birimlerinde istihdam edilmek üzere uzman, müfettiş, müşavir ve yönetici adayları yetiştirmektedir. Bölümümüz, muhasebe ve finans yönetiminin kavramsal çerçevesi ve uygulamalarının yanında ekonomi, maliye ve işletme konularında da bilgi sahibi, vizyonu olan ve fark yaratıcı çözümler üreten bireyler yetiştirmeye odaklıdır. Bu kapsamda öğrencilerimize; analitik düşünceyi benimsemiş, bilişim teknolojilerine hâkim, çözüm odaklı ve tüm sektörlerde muhasebe ve finans faaliyetlerini başarı ile sürdürecek yetkinliğe ulaşmış bireyler olmalarına yönelik olarak eğitim verilmektedir. Eğitimleri süresince kazandıkları yeterlilikler sayesinde ulusal ve uluslararası alanda çalışan firmalarda istihdam edilmeleri hedeflenmektedir.

Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü, ekonomi ve işletmecilik alanlarındaki 4 yıllık yükseköğretim kurumları ve fakülteler ile eşdeğerliğe sahiptir.

Günümüz rekabet koşullarında bilginin önemi her geçen gün artmaktadır. Muhasebe ve finans alanında, bilgi ve becerilerle donatılmış bireyler yetiştirmek ilgili sektörlerin gereksinim duyduğu iş gücünün sağlanması açısından önem arz etmektedir.

SPK tebliğlerine göre bankacılık, sermaye piyasası ve sigortacılık alanlarında çalışabilmek için Eylül 2009 tarihine kadar SPK’nın açtığı Türev Piyasalar, Kurumsal Yönetim Derecelendirme, Kredi Derecelendirme, Bağımsız Denetim konularındaki sınavlara girilerek yetki belgelerinin alınması zorunludur. Yetki belgelerinin alınabilmesi için de dört yıllık yüksekokul mezunu olmak gerekmektedir. Dolayısı ile bundan böyle Türkiye’de bankacılık, finans, sigortacılık ve diğer ekonomi-finans bağlantılı alanlarda çalışabilmek için 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak ve SPK sınavlarını başarmak gerekmektedir.

Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü mezunları, özel olarak mali müşavirlik, bağımsız denetim ve finans alanlarında, sermaye piyasası aracı kurumlarında, sigorta şirketlerinde, bankalarda çalışabileceklerdir. Ayrıca reel ve finansal sektör şirketlerinde idareci, muhasebeci, finans yetkilisi gibi birçok alanlarda çalışabilir ve ayrıca sınavla girilen müfettiş muavinliği gibi tüm mesleklere de başvuru da yapabilirler. Bölümden mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektörde yer alan tüm sanayi ve ticari şirketler ile bankalar başta olmak üzere finans piyasası kurumlarında; muhasebe, finans, pazarlama ve satış gibi faaliyet alanlarında yönetici ve yönetici yardımcısı unvanı ile istihdam edilebilirler. Bunlara ek olarak bölüm programı yeminli mali müşavirlik ve müfettişlik yapabilme donanımı sağlamaktadır.

Türkiye Geneli Kontenjan Sayısı

Yerleşen Sayısı